Salamura Yaprak Tuzu Nasıl Giderilir ?
  1. Anasayfa
  2. Pratik Bilgiler

Salamura Yaprak Tuzu Nasıl Giderilir ?

0

Salamura Yaprak Tuzu Nasıl Giderilir ?

Karşımıza çıkan sorulardan birisi de salamura yaprak tuzu nasıl giderilir ? sorusu oluyor. Salamura biliyorsunuz ki yaprak sarma yapmak için kullanılır ve bu yaprağı ise kendi bahçemizde yetiştirip sonra salamura ederek hazır bir şekilde marketlerde satabilir veya kendimiz sarma olarak kullanabiliriz.

Sarma yaprakları ile evde kendiniz salamura edip o şekilde kullanmanız mümkündür ve bu yöntem ise gerçekten çok basittir. Sadece bazı noktalara dikkat ederseniz iyi sonuçlar alırsınız.

Salamura Yaprak Tuzu Nasıl Giderilir

Salamura yaprakları her zaman mevsiminde toplanır ve daha sonra yemekler için de salamura edilir. Salamura edeceğiniz zaman ise bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer etmezseniz o zaman salamuranız gerekenden daha çok tuzlu olur ve buda ister istemez canınızı çok sıkar.

Salamura Yaprak Tuzlu Olursa Ne Yapılır?

Yapmış olduğunuz salamura yaprak eğer çok fazla tuzlu olduysa o zaman kullanacağınız yöntemler sayesinde bu tuzları yok edebilirsiniz. Salamura yapraklarının tuzlu olmasının asıl sebebi çok fazla tuz kullanmak veya pişirme yönteminde hataların olmasıdır. Salamura yapacağınız zaman tuz eklerken belirli miktarda tuz ekleyin. Eğer belirli miktarın üzerine çıkarsanız o zaman salamuranız çok tuzlu olur.

Tuz ayarı yapacağınız zaman ise kesinlikle yaprak miktarına göre uygun bir şekilde yapın. Fazla tuz kullanırsanız eğer o zaman salamura yapraklarınız da aşırı tuzlu olur. Fazla tuzlu yaparsanız o zaman tuzunu yok etmek için sarmanın yanına yoğurt veya tuzsuz salçadan yapılan bir sos yapıp bu şekilde tadını dengeleyebilirsiniz.

Salamura Yaprak Nasıl Yapılır?

Gerekli Malzemeler:

  • Yarım kilo kaya tuzu,
  • Cam kavanoz,
  • 2 litre süt,
  • 1 bardak kaya tuzu,
  • 10 adet asma yaprağı.

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak asma yapraklarınızı ufak desteler yapın.
  • Yaprakların uç kısmına 1 çay kaşığı kadar kaya tuzu ekleyip daha sonra rulo yapın.
  • Hazırlamış olduğunuz ruloları ise cam kavanozun içerisine aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin.
  • 1 litre suya 200 gram kaya tuzu ekleyip suyunuzu hazırlayın ve sular soğuduktan sonra kavanozların içine yavaş yavaş sarmalarınızı ekleyin.
  • Kavanozun kapağını kapatın ve sonra su ile doldurma yaptıktan sonra ağız kısmına bir plastik yerleştirip taşmasını bu şekilde engelleyin.
  • Kavanozların ağızlarını sımsıkı kapatın ve serin olan bir yerde saklayın. Tabi saklama yaparken de sık sık kontrol etmeniz gerekiyor. Tuzlu olan su azaldığı zaman yeniden tuzlu su eklemesi yapabilirsiniz.
  • Yapraklar kesinlikle hava ile temas etmemesi gerekiyor.

Adım Sevilay. Yaşım 30 evliyim ve 1 çocuk annesiyim. Kadınların faydalanması için elimden geldiğince yararlı makaleleri kadinlarinyeri.com sitesine açıyorum.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir