Doğum Sonrası Nedir Ve Nasıl Geçer ?
  1. Anasayfa
  2. Sağlık

Doğum Sonrası Nedir Ve Nasıl Geçer ?

0

Hanımlar, işe başladıktan sonraki ilk yıl içinde sinirlilik sorunları, obsesif kompulsif işlev bozukluğu, melankoli ve sıklıkla psikoz gibi psikiyatrik sorunlar yaşama tehlikesiyle karşı karşıyadır.

Doğum sonrası melankoli olarak adlandırılan doğum sonrası melankoli, başladıktan sonraki ilk yıl içinde görülebilen kaygılı, takıntılı, kaygılı, umutsuz, çaresiz ve yalnızlık duygularıyla karakterize bir öfke bozukluğudur.

Pek çok anne bu durumla ilgili kendini sorumlu hissederek ekstra melankoli yaşayabilir, ancak bu melankoli belirtileri her kızda görülmez ve uzun süreli olmaz.

Peki doğum sonrası melankoli nedir ve nasıl ele alınır? Burada, doğum sonrası annelerin bilmesi gereken küçük baskılar listelenmiştir.

Doğum sonrası nedir

DOĞUM SONRASI DOĞUM SONRASI NEDİR?

Anneye dönüştükten sonra ortaya çıkan depresif durum, düzenli olarak düşünülen bir hayal kırıklığı durumundan psikotik melankoliye kadar gelişebilir ve belirtileri, başlangıcı takip eden bir yıl içinde herhangi bir zamanda ortaya çıkabilir.

Başlangıçla birlikte, hormonların kapsamı hamilelik öncesine döner. Hormonlardaki bu ani değişim, vücutta kimyasal bir değişim anlamına gelir. Hormonal değişikliklerin doğum sonrası melankoliyi anında tetiklemediği bilinmektedir.

Doğum sonrası melankoli psikolojik ve bedensel güç eksikliği yaratarak yaşam standardını düşürür ve kişinin ev, iş ve sosyal yaşamını olumsuz etkiler.

Doğum sonrası, normal doğum yapan annelerin %50-70’inde görülen, normal doğumda bir hayal kırıklığı veya sinirlilik durumu, basit ve sık ağlamanın ve en yakın ilişkilerine güçlü bir bağımlılığın bir görüntüsü olarak ortaya çıkar.

DOĞUM SONRASI BELİRTİLER

  • Anne, kendisinin veya yenidoğanın üstesinden gelemeyeceğini düşünüyor.
  • Özellikle sabahın ilk saatlerinde gücün alt tarafa vurduğunu hissetmek
  • gözyaşları içinde dolaşmak
  • Suçluluk veya yetersizlik duyguları
  • Bir konuya odaklanma sorunu
  • En küçük durumlar bile bireyi çok rahatsız edebilir.
  • Yenidoğana ve/veya kendine zarar verme fikirlerine sahip olmak
  • Akşamları uyuyamama ve/veya gün boyunca uyuma isteği
  • Evde kalma ve insanlardan uzaklaşma isteği
  • önceden var olan melankoli

PUTTERNATIONAL DEPRESYON NASIL GELİR?

Doğum sonrası melankoli tedavisi, kızın melankolinin şiddetine ve belirtilerin türüne göre değişir.

Bir yardım grubuna üye olmak, çare bulmak veya doğum sonrası melankoli ilaçları kullanmak da terapi için gerekli olabilir. Bununla birlikte, kullanılan ilaçların tamamı anne sütüne geçtiğinden, ilaçlar gerçekten yararlı değildir ve tamamen gerekli olana kadar doktorlar tarafından emziren annelere verilir.

Psikoterapi almak veya yardım ekiplerinde yer almak ek olarak doktorunuzun doğum sonrası melankoli tedavisi için önerebileceği yöntemlerdir. Bu dönem boyunca, konuşarak terapi önemli bir büyü sağlar.

Adım Sevilay. Yaşım 30 evliyim ve 1 çocuk annesiyim. Kadınların faydalanması için elimden geldiğince yararlı makaleleri kadinlarinyeri.com sitesine açıyorum.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir