Baharatlar Nasıl Saklanır ? İşte İpuçları
  1. Anasayfa
  2. Pratik Bilgiler

Baharatlar Nasıl Saklanır ? İşte İpuçları

0

Baharatlar Nasıl Saklanır ?

Yemek yaparken genel olarak kullanılan malzemelerden birisi de hiç şüphesiz baharattır. Baharatlar az miktarda kullanılsa da aslında fazla kalanları eğer iyi bir şekilde saklamazsak bir zaman sonra bozulmaya yavaş yavaş başlıyor. Doğru bir şekilde muhafaza edilmezse baharatlar erkenden bozulmalar olur. İşte baharatların hem taze kalmasını hem de aromalarını hiçbir şekilde kaybetmemesi için doğru şekilde muhafaza edilmesi gerekiyor.

Baharatlar Nasıl Saklanır

Birçok kişi yemek yapacağı zaman baharat kullandığı zaman baharatların kapaklarını açık bırakıyor ve bu şekilde olunca çok kısa zaman içerisinde aromaları da gitmeye başlıyor. Eğer böyle olmasını istemiyorsanız o zaman aşağıda sizlerle paylaşmış olduğumuz ipuçlarını kesinlikle incelemenizi öneriyorum.

  • Baharat satın aldığınız zaman çekilmiş olarak almayın. Çekilmiş olarak alınan baharatlar genel olarak 3 ay gibi ömürleri oluyor.
  • Taze olarak satılan baharatları tercih etmeye özen gösterin. Bu baharatların ömrü daha çok uzundur. Tane olarak almış olduğumuz baharatlar varsa bunları da çeşitli aparatlar yardımı ile de kendi eviniz de çekebilirsiniz.
  • Işık , nem , ısı ve hava baharatların kolay bir şekilde bozulmasını sağlar. Baharatların her zaman kuru ve karanlık alanda tutulması önemlidir.
  • Baharatlarınızı aynı zaman da cam olan kapların içerisine koymayın. Cam kavanozlar ışık aldığından dolayı çok kolay bir şekilde bozulur.
  • Işık geçirmeyen kapların içerisinde muhafaza etmeniz daha doğru seçimdir.
  • Eğer fazla baharat alacaksanız o zaman uzun süre dayanması için buzdolabında saklayabilirsiniz.
  • Çektirmeden aldığınız baharatları yaklaşık olarak 3 yıl kadar saklayabilirsiniz.
  • Çekilmiş olan baharatlar ise 6 ay dayanır. Sizler büyük miktarda almak yerine , küçük miktarlar da baharatlar alabilirsiniz.
  • Hem lezzetini hem de aromasını kaybeden baharatları kesinlikle tercih etmeyin. Almış olduğunuz baharatın eski olup olmadığını anlamak için aldığınız zamanın tarihini yazın.
  • Bu şekilde yaparsanız daha kolay anlarsınız. Diğer yöntemlerden birisi de hem rengi hem de kokusudur. Renginde ve kokusunda problem varsa o baharatı kesinlikle atın.

Adım Dilay 20 yaşındayım ve üniversite okumaktayım. Boş zamanlarım da makale yazmayı çok seviyorum. Gezmeyi ve arkadaşlarımla beraber vakit geçirmeyi çok severim.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir