Ütüye Yapışan Kumaş Nasıl Temizlenir ?
  1. Anasayfa
  2. Pratik Bilgiler

Ütüye Yapışan Kumaş Nasıl Temizlenir ?

0

Birçok ev hanımının genel olarak kaçmış olduğu işlerin en başında ütü vardır. Çünkü gerçekten ütü biraz zorlayıcı bir iş olduğundan birçok ev hanımı kaçmak ister. Bazı kadınlar da düzen hastasıdır ve böyle işleri çok sever. Çamaşırlar biriktiği zaman hemen bırakmadan ütüsünü yaparlar ki buda sürekli ayakta durmak ve sürekli olarak ütü masasında odaklanarak ütü yapmak boyun ağrılarına neden olabiliyor.

Ütüye Yapışan Kumaş Nasıl Temizlenir

Yıkanmış olan çamaşırları ütülediğiniz zaman bunun birden fazla faydası bulunmaktadır. Özellikle kıyafetlerden önce mutlaka çarşafların ütülenmesi gerekmektedir. Yıkamış olduğunuz çamaşırları aynı zaman da ütüleyeceğiniz zaman kıyafete veya ütüye bağlı olarak çeşitli sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz. Hatta karşılaşacağınız bu sıkıntıdan dolayı kıyafetinizde geri dönüşü bile olmayan izler kalabilir.

Bu yüzden ütü yapacağınız zaman bazı noktalara dikkat etmeli ve ona göre yapmalısınız. Mesela her kıyafet aynı derece de ütülenmez. Örnek verecek olursak kotlar veya gömlekler yüksek sıcaklıkta ütülenirken , ipek olan kumaşlı gömlekler yüksek derece de ütülenmez gibi.

Ütünün Tabanına Yapışan Kumaşları Temizleme Yöntemleri Nelerdir?

1-)Turşuluk Tuz

İlk olarak turşuluk tuzu ister havlu kağıdın isterseniz de gazete kağıdın üzerine dökün ve ütünüzü buna bastırarak yaklaşık olarak 5 dakika boyunca ütüleyin ve bu şekilde tabandaki kumaş lekesini nasıl geçtiğini göreceksiniz. Çünkü burada kullanmış olduğumuz tuz kumaşın çıkmasını sağlayacaktır. Aynı zaman da sofra tuzunu da kullabilirsiniz.

2-)Sirkeli Bez

Bu yöntemi kullanacağınız zaman tabanda bulunan kireçler temizlenecek hem de kumaş parçaları temizlenmesini sağlayacaksınız. Bu yöntemi kullanmak için ise temiz bir bezi elinize alın ve elinizi bir beze batırın ve arkasından ütünün altına ovma yapın. Eğer ovma yapamıyorsanız sirkeli bezi ütü masasına sererek arkasından ütü yapar gibi bezi ütüleyebilirsiniz. Ama sizlere tavsiyemiz ütü masasında yapınız. Diğer yöntemi yaparsanız elinizin yanma ihtimali yüksek tabi. Bu şekilde yaptığınız zaman kısa süre içerisin de temizlendiğini göreceksiniz.

3-)Sirke+Tuz

Ütü tabanı kumaşa yapıştığı zaman bununla beraber yanık lekeleri de meydana gelebilmektedir. Bu gibi bir durumla karşılaştığınız zaman ütü tabanını temizlemek için sirke ve tuz yöntemini kullanabilirsiniz. İlk olarak sirke ve tuzu karıştırın ve bez kullanarak ütünün tabanını ovarak temizleyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ;

Adım Yeşim. 22 yaşındayım ve Üniversite son seneyi okumaktayım. Hayalim bilgisayar mühendisi olmak ve makale yazmayı da çok sevdiğimden dolayı boş zamanlarım da kadinlarinyeri.com sitesine makale yazmaktayım.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir