Yurtlarda Çamaşır Nasıl Yıkanır ? Yurtta Çamaşır Yıkamak İçin 5 İpucu
  1. Anasayfa
  2. Pratik Bilgiler

Yurtlarda Çamaşır Nasıl Yıkanır ? Yurtta Çamaşır Yıkamak İçin 5 İpucu

0

Yurtlarda Çamaşır Nasıl Yıkanır ?

Üniversite’yi kazanan öğrencilerimiz şehir dışına öğrenim görmek için çıkarlar ve gittikleri yerde genel olarak yurtlarda kalırlar. Yurtlarda ise şöyle bir şey var çamaşır yıkamak. Evet çamaşır yıkamak aslında birçok öğrenci tarafından zorlayıcı ve eziyetli oluyor. Fakat böyle görünse de sizlere vereceğimiz birkaç tane pratik bilgilerden sonra yurtta kaldığınız süre boyunca çamaşırlarınızı tertemiz yıkayabileceksiniz.

Yurtlarda çamaşır nasıl yıkanır

Üniversite’ye şehir dışında tamamlayacak olan öğrenciler için en temel sorun barınma oluyor. Öğrencilerin bazıları yurtta bazıları pansiyonlarda ve bazıları da kiralık evlerde kalmaktadırlar. İlk olarak Üniversite heyecanı olduğundan dolayı öğrenciler yurda yerleştikten sonra sıkıntılar yavaş yavaş başlıyor. Çünkü aileden de uzak olunduğundan dolayı ve bir de her sabah kalkıp kıyafetleri ütülemek , kirlenen eşyalarımızı çamaşır makinesinden yıkamak gibi sorumluluklar olmaya başlıyor. Sizler eğer çamaşır yıkama konusunda sıkıntılar çekiyorsanız o zaman vereceğimiz yöntemleri kesinlikle uygulayın.

YURTTA ÇAMAŞIR YIKAMAK 5 İPUCU

Yurtlarda genel olarak yer sıkıntısı çok olur ve bu yüzden sizler çamaşır deterjanı ve yumuşatıcı seçeceğiniz zaman en doğru olanını seçmeniz gerekiyor. Çamaşır deterjanı için deterjan ve yumuşatıcı için de güzel kokan bir çamaşır yumuşatıcısı seçmelisiniz. Bu şekilde almış olduğunuz deterjanlardan dolayı eşyalarınızı hem uzun süre kullanacaksınız hem de yer sıkıntı çekmemiş olacaksınız.

Yurtta çamaşır yıkamak için 5 ipucu

1- PLANLI OLMAYA ÇALIŞIN

İlk olarak haftanın 1 gününü sadece çamaşır yıkamak için ayarlayın. Bu şekilde yaparsanız kirli olan çamaşırlarınızın birikmesini de engellemiş ve zamandan da tasarruf etmiş olursunuz. Yurt ortamına alıştığınız zaman da çamaşırlarınızı çamaşır makinelerinin en boş olduğu zamanlar da yıkayabilirsiniz. Genel olarak makinelerin bulunmuş olduğu odalar dar olur ve bu yüzden kendi odanız da hem renklileri hem de beyazları ayırıp o şekilde götürmeniz daha doğru olacaktır. Çamaşır odasına gitmeden de hem deterjanınızı hem de yumuşatıcınızı mutlaka götürün.

2- ÇAMAŞIR MAKİNELERİNİ HER ZAMAN ÖNCEDEN KONTROL EDİN

Çamaşır ve kurutma makinelerini her zaman kontrol etmeniz sizin en önemli etkenlerden birisidir. Çünkü başka bir ayarda unutulmuşsa tüm kıyafetleriniz mahvolur. Bunun için kıyafetlerinizi koymadan önce kontrol etmeyi sakın unutmayın. Bunun haricinde makinenin üstüne bakın deterjan veya çamaşır suyu var mı diye.

3- SAATİNİZ KURMAYI UNUTMAYIN

Çamaşır makinesine kıyafetlerinizi attıktan sonra kesinlikle cep telefonunuza bir alarm kurmayı unutmayın. Çünkü bazı yurtlarda kıyafetler bittikten sonra ve sizde unutursanız o zaman kıyafetler alınıp başka bir yere konuluyor. Sizde kendi çamaşırlarınızı dokunulmasını istemiyorsanız o zaman saatinizi kurun ve o zamandan 1 – 2 dakika önce odaya gidin.

4- KURUTMA MAKİNESİNİ KULLANMAYI DENEYİN

Bazı yurtlarda çamaşır asacak yer fazla olmadığından dolayı kurutma makinelerini kullanmak daha iyi seçenek oluyor. Kurutma makinelerini kullanacağınız zaman bazı noktalara da dikkat etmeniz gerekiyor. Kurutma makinelerin de toz toplama yerleri vardır ve genel olarak bu yer çok hızlı bir biçim de tıkanır. Burası tıkanık olursa çamaşırlarınız hem yavaş kurur hem de yangın çıkartabilir. Bu yüzden toz toplama gözlerini temizleyin ve o şekilde kıyafetlerinizi koyun. Kurutma makinesi aynı zaman da çekme yaptığından dolayı yünlü kıyafetlerinizi kesinlikle koymayın. Makineye çamaşırlarınızı koymadan önce de bir iki kere silkeleyin ve bu şekilde atın.

5- ÇAMAŞIR KATLAMA

En son olarak çamaşırlarımız yıkandı ve kurudu şimdi sıra geldi katlayıp dolabımıza koymaya. Eğer kıyafetlerinizi güzelce katlayıp koyarsanız daha fazla yer sağlar size fakat asarsanız yer daha az olur. Eğer katlama işlemini sevmiyorsanız da o zaman kendinize kartondan bir katlama aparatı yapabilirsiniz.

Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir