Vertigo Hastalığı Nedenleri ve Belirtileri
  1. Anasayfa
  2. Sağlık

Vertigo Hastalığı Nedenleri ve Belirtileri

0

Vertigo Hastalığı Nedenleri ?

Vertigo nedir? Bir durumun kendisinden ziyade bir Semptomdur. Sizin veya çevrenizdeki ortamın hareket ettiği veya döndüğü hissini verir. Bu duygu zar zor fark edilebilir veya o kadar şiddetli olabilir ki dengenizi korumak ve günlük işlerinizi yapmakta zorlanabilirsiniz. Vertigo atakları aniden gelişebilir ve birkaç saniye sürebilir veya çok daha uzun sürebilir. Şiddetli vertigonuz varsa, semptomlarınız sabit olabilir ve birkaç gün sürebilir.

Vertigo Hastalığı Nedenleri ve Belirtileri

Vertigo (Baş Dönmesi) Belirtileri, Vertigo ile ilişkili diğer semptomlar şunları içerebilir:

  • Denge kaybı – ayakta durmayı veya yürümeyi zorlaştırabilir
  • Hasta hissetmek veya hasta olmak
  • Baş dönmesi
  • Tıbbi yardım istemek

Kalıcı vertigo belirtileriniz varsa veya tekrarlamaya devam ederse, doktorunuzu görmelisiniz.

Doktorunuz belirtilerinizi soracak ve bazı vertigo türlerini belirlemeye yardımcı olmak için basit bir muayene yapacaktır. 

Vertigo Hastalığı Nedenleri

Ayrıca sizi daha ileri testler için sevk edebilirler. Vertigo genellikle iç kulaktaki dengenin işleyişiyle ilgili bir sorundan kaynaklanır, ancak beynin belirli bölümlerindeki sorunlardan da kaynaklanabilir. Vertigoya ne iyi gelir diye merak edenler için, bazı vertigo vakaları tedavi olmaksızın zamanla düzelir. Bununla birlikte, bazı insanlar, hastalığı olanlar gibi, aylarca, hatta yıllarca tekrarlayan ataklar yaşarlar. Vertigo tedavi etmek için bir dizi basit kafa hareketi kullanılır.

Vertigolu birçok kişi, baş dönmesi ve denge sorunları olan kişiler için bir dizi egzersiz olan vestibüler Rehabilitasyon eğitiminden de yararlanır. Vertigonuza neyin sebep olduğuna bağlı olarak, Semptomlarınızı hafifletmek için kendi başınıza yapabileceğiniz şeyler olabilir. Doktorunuz veya sizi tedavi eden uzman size şunları önerebilir.

  • Belirtilerinizi düzeltmek için basit egzersizler yapın
  • İki veya daha fazla yastıkta başınız hafifçe kaldırılmış şekilde uyuyun
  • Yataktan kalkarken yavaşça kalkın ve ayağa kalkmadan önce bir dakika kadar yatağın kenarında oturun
  • Eşyaları almak için eğilmekten kaçının

Adım Erman. 24 yaşındayım ve küçük yaşımdan beri bilgisayarla uğraşmaktayım. Makale yazmayı çok sevdiğimden dolayı Editör olmak istedim. Hem okuyorum hem de boş zamanlarım da makale yazıyorum.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir