Turşuya Şeker Koyulmasının Nedenleri Nelerdir ?
  1. Anasayfa
  2. Pratik Bilgiler

Turşuya Şeker Koyulmasının Nedenleri Nelerdir ?

0

Turşu Nasıl Kurulur ?

Turşu yapacağınız zaman ilk olarak sebzelerinizi en iyi şekilde güzelce yıkayıp daha sonra ayıklamanız ve daha sonra uygun boyuta getirmeniz gerekiyor. Çürümüş ve aynı zaman da ezik olanları kesinlikle kullanmayınız. Hazırlamış olduğunuz sebzelerinizi turşu suyundan faydalanması için sebzelerinizin belli başlı yerlerine delikler açın. Turşu için biliyorsunuz ki su hazırlamamız gerekiyor ve bu suyun PH derecesi yüksek olması gerekiyor. Bu hazırlayacağımız suyun içerisine toz şeker , üzüm sirkesi , sarımsak ekleyelim.

Turşuya Şeker Koyulmasının Nedenleri Nelerdir

Turşu kuracağınız zaman dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan birisi de tuz miktarıdır. Tuz seçerken kesinlikle iri taneli kaya tuzunu kullanmanızı öneriyoruz. Tuz oranı eğer az olursa o zaman turşunun içerisine koymuş olduğunuz sebzeler de hem yumuşar hem de bakteriler oluşmaya başlar.

Sebzeleri kavanoza ekleyeceğimiz zaman aralarında boşluk kalmayacak şekilde sık olacak şekilde yerleştirin. Turşu için her zaman cam kavanoz kullanın. Çünkü cam kavanozlar daha sağlıklıdır. Turşu suyunu şimdi kavanoza döktükten sonra yaklaşık olarak kavanozun ağzı açık olacak şekil de 6 saat kadar bekletelim ve sebzeler bu şekilde iyicene yerleşecek ve havası boşalacaktır. Havanın boşalmasını anlamanın tek yolu arkadaşlar kavanozun üzerinde hava kabarcıklarının kalmaması gerekiyor. Eğer kabarcık yoksa havası boşalmış demektir. Aynı zaman da hanımlar turşunun en üstüne asma yaprağı koyarsanız o zaman turşunuzun bu şekil de hava almasını engellemiş olursunuz.

Kaç Çeşit Turşu Vardır?

Günümüzde o kadar çok çeşitte turşu var ki bunların en başlıcaları şunlardır ; Salatalık , Karışık Turşu , Pancar , Biber turşusu ve Lahana olmaktadır. Fakat şöyle bir şey var ki her şeyin neredeyse turşusu yapılmaktadır. Hamsi balığı normalde farklı tarifler de kullanılır değil mi ? ama Karadenizliler hamsi turşusu da yapmaktadır. Bunların yanı sıra domates – biber turşusu , kırmızı soğan , fasulye ve limon gibi şeylerin de turşusu yapılıyor.

Kaç Çeşit Turşu Vardır

Turşuya Neden Şeker Konur?

Şeker sadece turşulara değil aynı zaman da yemeklere de şeker konmaktadır. Özellikle zeytinyağlı olarak yapmış olduğumuz yemeklere genel olarak güzel olması ve asit miktarını da düşürmek için şeker koyarız. Bu yüzden turşu da sirkenin asidini dengelemek için az miktarda da olsa şeker kullanılması gerekiyor. Özellikle yapmış olduğunuz turşuya limon tuzu koyduysanız o zaman turşunun aşırı derece de ekşi olmasını engellemek için şeker kullanılması çok önemlidir. Bu yüzden turşuya şeker eklenmesi kimyasal bir denge sağlamaktır kısacası.

Merhaba benim adım derya. 34 yaşındayım ve evliyim 2 çocuk annesiyim. Cilt bakımı ve örgü modellerine çok ilgim olduğundan dolayı en güzel makaleleri sizler için paylaşmaya özen gösteriyorum. Sinemaya gitmeyi ve bisiklet sürmeyi çok severim.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir