Reçelin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır ?
  1. Anasayfa
  2. Pratik Bilgiler

Reçelin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır ?

0

Reçel yapmak hem lezzetli hem de eğlenceli bir uğraştır. Fakat reçelin bozulmaması için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Reçelin bozulduğunu anlamak için aşağıdaki ipuçlarını kullanabilirsiniz:

Reçelin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır

1) Görüntüsüne Dikkat Edin: Eğer reçelin görüntüsünde daha önce olmayan bir renk değişimi fark ettiyseniz, kesinlikle tüketmemeniz gerektiğiniz söyleyebiliriz.

Özellikle reçelin yüzeyinde veya kenarlarında yeşil-mavi küf tabakaları oluşmuşsa, bu reçelin fermantasyon geçirdiği ve zehirleyici olduğu anlamına gelir. Bu durumda reçeli hemen çöpe atmalısınız.

2) Kıvamına Bakın: Reçelin kıvamı akışkandır. Eğer reçel çok sertleşmiş veya topaklanmış ise, bu reçelin şekerlenmesi demektir. Şekerlenme reçelin bozulduğu anlamına gelmez, fakat tadını ve görünümünü olumsuz etkiler. Şekerlenmiş reçeli düzeltmek için reçeli bir tencereye alın ve kısık ateşte karıştırarak eritin. Reçel tekrar kaynadığında limon suyu ekleyin ve biraz daha kaynatın. Sonra reçeli temiz kavanozlara doldurun ve ters çevirerek soğumaya bırakın.

3) Tadına Bakın: Eğer iki yolu da denediniz ve tam olarak bozulup bozulmadığını anlayamadıysanız, parmağınızın ucuyla bir miktar alıp tadına bakmanızı öneririz. Eğer reçel ekşi veya ağır bir koku veriyorsa, bu reçelin mikroplarla bulaştığı anlamına gelebilir. Bu durumda reçeli yemek sağlıksız olabilir. Ayrıca böyle bir reçelle yapılan tatlılar da lezzetsiz olacaktır. Bu nedenle tadı bozuk olan reçeli kullanmaktan kaçının.

Adım Yeşim. 22 yaşındayım ve Üniversite son seneyi okumaktayım. Hayalim bilgisayar mühendisi olmak ve makale yazmayı da çok sevdiğimden dolayı boş zamanlarım da kadinlarinyeri.com sitesine makale yazmaktayım.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir