Patlıcanın Yanında Ne Yapsam
  1. Anasayfa
  2. Yemek Tarifleri

Patlıcanın Yanında Ne Yapsam

0

Patlıcanın Yanında Ne Yapsam

Sebze yemeklerinde en çok tercih edilen ve sevilen arasında patlıcan yer alıyor. Özellikle patlıcanla ilgili çok güzel et yemekleri yapılmaktadır. Patlıcan hiçbir zaman tek başına kullanılmaz her zaman et yemeklerinde , kızartmalarda veya yemeklerde kullanılır. Peki , Patlıcanın Yanında Ne Yapsam ? Bu akşam diyelim patlıcanla ilgili karnıyarık , musakka veya patlıcan yemeği yapacaksanız bunların yanına ne yapacağınızı bilmiyorsanız o zaman sizler için bulduğumuz yemekleri inceleyebilirsiniz. Fakat şunu belirtmek isterim ki patlıcan yemeğinin yanına gidebilecek en güzel ve en lezzetli yemek pirinç pilavı oluyor. Pirinç pilavına ek olarak aşağıda yer alanlardan birisini de tercih edebilirsiniz.

Patlıcanın Yanında Ne Gider

PİRİNÇ PİLAVI

Patlıcanla ilgili bir yemek yapıldığı zaman akla gelen ilk yemek türü pirinç pilavı oluyor. Fakat pirinç pilavınızı yapacağınız zaman sade yapmak yerine şehriyeli yaparsanız daha lezzetli olur.

KURU CACIK

Hem patlıcan yemeği hem de pirinç pilavı yaptıysanız bunları tamamlamak için yanına meze olarak cacığı tercih edebilirsiniz. Hatta isteyenler kuru cacık şeklinde de yapabilir.

MERCİMEK ÇORBASI

Patlıcan yemeği bir ana yemek olduğundan dolayı yanına mutlaka başlangıç olarak çorba yapmamız daha doğru seçim olacaktır. Çorba olarak ise günümüzde en çok tercih edilen mercimek çorbasını yapabilirsiniz. Mercimek çorbasını yapacağınız zaman da kremalı seviyorsanız o şekilde yapabilirsiniz.

FIRINDA MAKARNA

Patlıcan yemekleri her zaman hamur işleri ile birlikte çok güzel gider. Sizler de farklı bir lezzet arıyorsanız o zaman fırında makarnayı tercih edebilirsiniz. Özellikle fırında makarnanıza bol kaşar rendelerseniz daha lezzetli yaparsınız.

PATATES SALATASI

En son olarak hanımlar patlıcan yemekleri ile beraber gidebilecek lezzetler arasında haşlanarak yapılan ve zeytinyağı ile tatlandırılan patates salatasını yapabilirsiniz.

Adım Erman. 24 yaşındayım ve küçük yaşımdan beri bilgisayarla uğraşmaktayım. Makale yazmayı çok sevdiğimden dolayı Editör olmak istedim. Hem okuyorum hem de boş zamanlarım da makale yazıyorum.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir