Kuyruk Sokumu Ağrısına Hangi Bölüm Bakar ?
Kuyruk sokumu insan vücudunda bulunan omurun en alt kısmında yer alan son parçadır . Kuyruk sokumu ağrısı pek ciddiye alınmasa da ilerleyince kişinin günlük işlerini yapamacak duruma gelmesine kadar ilerler . Kuyruk sokumu ağrısı genelde uzun süre oturanlarda meydana gelir .

Kuyruk sokumu etrafında bacaklarda ve dışkılama sırasında ağrı hissedilir . Kadınlarda daha çok görülür . Ağrının en büyük belirtisi sert bir zemine oturduğunda şiddetli bir ağrı hissedilir . Ağrı giderek zamanla bel ya da bacak bölgesine kadar yansıyabilir . Bu sebeple böyle bir ağrı yaşıyor iseniz hemen doktora görünmelisiniz . Hafif egzersizler , bölgeye buz veya sıcak kompresler uygulamak , masaj yapmak ağrının hafiflemesine yardımcı olabilir . Ağrı devam ederse ortopedi polikliniğine başvurmanız gerekmektedir .
Kuyruk sokumu ağrısına genellikle ortopedi ya da Travmatoloji poliklinikleri bakmaktadır. Hastalığın nedenini öğrenmek için rektal ve pelvik muayene , röntgen , manyetik görüntüleme , kan tahlilleri gibi tetkikler isteyebilir .

Kuyruk sokumu ağrısının nedenleri başlıca uzun süre sabit oturmak , bölgeye darbe almak ,aşırı kilolu olmak , doğumda travma yaşamak ,sinir sıkışması ya da omurga işe ilgili sorunlar gösterilmektedir . Ağrı tanıları konulduktan sonra hastalar ilaç tedaviye başlıyor . Oturma banyoları da ağrının giderilmesi için tercih edilen bir diğer yöntem.
Yaklaşık 6 ay bu tedavi uygulandıktan sonra eğer sonuç vermezse lokal enjeksiyon yöntemi tercih edilebiliyor . İşlemden sonra ağır yük kaldırılmamalı ,zorlayıcı hareketlerden kaçınılmalı ,sürekli oturulmamalıdır . Eğer kuyruk sokumunda böyle bir ağrı hissediyorsanız ağeı geçecek diye bekleyip doktora görünmeyi ihmal etmeyin .Evde kendi kendimize yanlış tedavi de uygulamamamız gerekiyor .