Kalp Pili Nedir Ve Ne İşe Yarar ? Kalp Pili Neden Ve Nasıl Takılır ?
  1. Anasayfa
  2. Sağlık

Kalp Pili Nedir Ve Ne İşe Yarar ? Kalp Pili Neden Ve Nasıl Takılır ?

0

17 yıldır koroner kalp yetmezliği ile mücadele eden Rasim Öztekin’in yaşamını yitirmesinin ardından kalp pili analizleri hız kazandı.

{People} koroner kalp hastalığı olan, “Kalp pili nedir, ne işe yarar? Kalp pili neden ve nasıl takılır sorularına çözüm aramaya başladı.

Peki kalp pili nedir, ne işe yarar? Kalp pili neden ve nasıl takılır? Aşağıda kalp pili ile ilgili tüm merak edilenler listelenmiştir.

Kalp pili nedir

Kalp Pili NEDİR

Kalp pili, koroner kalp ritmi disfonksiyonu için birçok çözümden biridir. Koroner kalp ritim bozukluğu, merkezin hızlanması türünden veya tipik olarak merkezi ritmin yavaşlaması türünden olabilir.

İnsan fizyolojisine uygun bir alet olan kalp pili, canlılık aldığı bir jeneratöre sahiptir. Kalp pili, merkeze elektriksel uyarılar göndererek, merkezin görevlerini doğru ve doğru bir şekilde yerine getirmesini garanti eder. Birçok koroner kalp rahatsızlığının tedavisinde kullanılan bir tekniktir ve hastaların ömrünü çok daha basit hale getirir.

BİR DESEN NE YAPAR

Genellikle koroner kalp sorunları kesin nedenlerle ortaya çıkabilir. Bunlar, bozulmuş koroner kalp ritmi veya kan pompalarken yeterince kasılacak merkezin olmaması ile karşılaştırılabilir sorunlardır. Bu sorunlar meydana geldiğinde, kalp atışı ve kalp atışı olması gerekenden çok daha yavaş yavaşlayabilir ve hatta bazı durumlarda merkezin durmasını tetikleyebilir.

Aynı zamanda, merkezin kanı doğru ve yeterli bir şekilde pompalayamaması sonucu halsiz ve bitkin hissetme, bayılma gibi durumlar da olabilir. Bu durumları durdurmak amacıyla kalp pili takma taktiği kullanılır. Kalp pili, bu tür sorunları olan hemen hemen tüm hastalarda çalışır.

Kalp pili nedir ve ne işe yarar

NEDEN Kalp Pili TAKILIR

Kalp pili, etkilenen kişinin koroner kalbinin tüm yeteneklerini doğru bir şekilde yerine getirebilmesi için takılır. Kalp pili takıldıktan sonra, etkilenen kişi daha önce sahip olduğu birçok sorunu yaşamaz ve hayatına daha rahat devam edebilir. Kalp pili sayesinde, koroner kalp hastalığı nedeniyle ani yaşam kaybına yatkın kişilerin bu tehdidi önlenir.

DESEN NASIL TAKILIR

Normal anesteziye gerek kalmadan koroner kalp bölgesinde kullanılmak üzere nativ anestezi ile kalp pilleri yapılabilir. Kalp pili normalde 1 veya 2 özel kablo ve bir pil yarısından oluşur. Doktor köprücük kemiğinin altında hızlı bir kesi yapar ve iyi damarlara bir iğne sokar ve bu da merkeze yol açar. Daha sonra cihaz kablolarla ilgilidir, cihaz gözeneklerin ve cildin altına yerleştirilir ve gözenekler ve cilt kapatılır.

Bu işlem yaklaşık 45 ila 60 dakika sürer. Kalp pilinin türüne bağlı olarak, kalp pili ortak aralıklarla değiştirilmelidir. Bu dönem normalde 5 ile 10 yıl arasındadır.

DESEN TAKILDIKTAN SONRA NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Kalp pili olan hastalar aşağıdakilere dikkat etmelidir:

çelik dedektörler

Havaalanlarında, adliyelerde ve diğer yüksek güvenlikli yerlerde, mağdurlar pilin kimlik kartını göstermeli ve elle arama talep etmelidir. Hastalar, çelik detektörlerle karşılaşmamalı ve el tipi tarayıcıların göğüs boşluğuna doğrultulmasına izin vermemelidir, çünkü bu, kalp pilinin yeteneklerine giderek daha fazla müdahale edebilir. Dedektör kafası ile kalp pili arasında en az 60 cm olmalıdır.

Cep telefonları

Cep telefonları, kulağa yakın tutulduğunda genellikle kalp pili ile birlikte çalışmaz. Parazitten uzak durmak için, hastalar cep telefonlarını (kapalı olsalar bile) pil türbinlerinden en az 15 cm uzakta tutmalıdırlar. Cep telefonlarını kulağa tutarak kalp pilini ters çevirerek kullanmak gerçekten yararlıdır.

manyetik rezonans görüntüleme kontrolü (MRI)

Bu diyagnostik kontrol boyunca üretilen radyo ve manyetik dalgalar, kalp pilinin yetenekleri üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Tamamen ihtiyaç duyulana kadar yürütülmemek gerçekten yararlıdır.

Adım Dilay 20 yaşındayım ve üniversite okumaktayım. Boş zamanlarım da makale yazmayı çok seviyorum. Gezmeyi ve arkadaşlarımla beraber vakit geçirmeyi çok severim.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir