Kalıp Sabun mu Sıvı Sabun mu Kullanmalı ?
  1. Anasayfa
  2. Pratik Bilgiler

Kalıp Sabun mu Sıvı Sabun mu Kullanmalı ?

0

Kalıp Sabun mu Sıvı Sabun mu ?

Ellerinizi günde birkaç defadan fazla yıkıyor musunuz? Sabun satın aldığınızda, sürekli olarak hangi tür sabunun en iyi olduğunu merak edip katı sabun mu sıvı sabun mu kullanmalıyız ikilemine mi düşüyorsunuz? Sabun kesinlikle günlük hayatımızın önemli bir parçası ve mevcut tüm farklı seçenekler en iyisini seçmeyi biraz daha zorlaştırıyor.

Kalıp Sabun mu Sıvı Sabun mu

Ancak el sabunlarını iki takıma ayırabiliriz: sıvı sabun ve kalıp sabun. Kalıp sabun en uzun süredir olmasına rağmen, sıvı sabun son birkaç yılda son derece popüler hale geldi. Öyleyse, sabunun nasıl çalıştığını, sabunun kimyasal yapısını, her türde bulunabilen bakterileri ve çevre üzerindeki etkilerini dikkate alarak hangi sabunun en iyi olduğunu inceleyelim.

Ne kadar iyi temizler ve cilt üzerindeki etkisi

Kalıp Sabun mu Sıvı Sabun mu diye araştıranlar için bilimsel açıklamalarına da değinelim, Sıvı sabun destekçileri, genellikle sabunun cilt üzerinde sahip olabileceği kurutma etkisini belirtebilir. Bunun nedeni, genellikle ticari el sabununun çok kuru olabilen daha yüksek bir pH seviyesine sahip olma eğiliminde olmasıdır.

Bununla birlikte, çoğu daha düşük pH faktörlerine sahip birden fazla kalıp sabun türü mevcuttur. Aslında, çoğu kalıp sabun, kuru ciltler ve egzama gibi diğer hassasiyetler için çok iyileştirici olan gliserin içerir ve daha düşük pH seviyelerine sahip olanların cilt üzerinde kesinlikle kurutma etkisi yoktur.

Kalıp sabun en yaygın olarak sabunlaştırılmış hayvansal yağlardan ve/veya bitkisel yağlardan yapılır. Kimyadan anlamayanlarımız için sabunlaştırma, hayvansal veya bitkisel yağların güçlü bir alkali ile karıştırılarak sabun yapıldığı işlemin adıdır.

Öte yandan, sıvı sabunlar petrol bazlıdır ve kıvamlarını korumak için emülsifiye edici maddeler ve stabilizatörler gerektirir. Bu ajanlar, uygun yönetim kurumları tarafından test edilmiş ve onaylanmıştır, ancak bu kimyasalların tekrar tekrar kullanımının uzun vadeli etkilerini gösteren herhangi bir gerçek çalışma varsa, çok azdır.

Adım Dilay 20 yaşındayım ve üniversite okumaktayım. Boş zamanlarım da makale yazmayı çok seviyorum. Gezmeyi ve arkadaşlarımla beraber vakit geçirmeyi çok severim.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir