Hayvan Nasıl Sahiplenilir ?
  1. Anasayfa
  2. Hayvanlar Alemi

Hayvan Nasıl Sahiplenilir ?

0

Bir Hayvanı Sahiplenmek İçin Gerekli Şartlar

Evcil hayvan sahibi olmak isteyenlerin hayvan sahipleneceği zaman bilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Çünkü kendi evinize götüreceğiniz bu hayvanlar birer eşya değildir ve kendinize yeni bir sorumluluk yükleyeceğinizden dolayı bazı şeyleri de bilmeniz gerekiyor. İllegal yollarla ya da pet shoplar da satılan hayvan satışlarını destek vermemeniz bunun ve desteğinizi çekmeniz gerekiyor. Hem sağlıksız ortamlarda hem hareket alanı kısıtlı ve sevgiye muhtaç olan hayvanları satın almak yerine sokağa terk edilmiş hayvanı evinize alıp ona sıcacık bir yuva açarak sahiplenmek bence canlı için atabileceğiniz en büyük adımlardan birisidir.

Hayvan Nasıl Sahiplenilir

Hayvan sahiplenmek gerçekten sandığınız kadar kolay değildir. Çünkü hayvanı sahiplenecek olan kişinin bir takım kriterleri de karşılaması gerekmektedir.

BARINAKTAN HAYVAN NASIL SAHİPLENİLİR ?

Barınakta bulunan hayvanı sahiplenmek için eğer aşağıda yer alan şartları yerine getirirseniz o zaman sahiplenebilirsiniz. Bu barınak hayvan sahiplenme de her ilde yapılan prosedürlerden birisidir. İşte barınaktaki hayvanı sahiplenmek için verilen kurallar ;

  • Sahiplenen kişinin 18 yaşını doldurmuş olması
  • Sahiplenen kişinin bir adreste ikamet ediyor olması
  • Eğer bir apartmanda oturuyorsa apartman sakinlerinin onay verdiğine dair izin belgesi
  • Teslim tutanağının imzalanması

Bu yukarı da sizlerle paylaşmış olduğumuz genel kurallardır. Yani her barınak belki farklı isteklerde bulunabilir. Ama saymış olduğumuz kurallar genel olduğundan dolayı sahiplenecek olan kişinin bunlara dikkat etmesi gerekmektedir. İlk olarak sahipleneceğiniz hayvanın duygularını asla hiçe saymayın ve onun bir canlı olduğunu unutmayın. Bir hevesle alıp evinize götürüp daha sonra bakımı zor geldiği zaman tekrardan barınağa veya sokağa terk etmek doğru bir davranış değildir. Çünkü hali hazır da travma geçirmiş olan bu canlının tekrardan psikolojisini ciddi anlamda bozmuş olursunuz.

Özellikle biliyorsunuz ki bazı köpek cinsleri sahibine çok bağlı kalır ve bir anda sokağa ya da barınağa terk edildiği zaman yemek yemeyi keser ve hastalanır , hayata küser. Her zaman sahibinin onu alacağını düşünerek günlerini acı durumda geçirmeye başlar. Bu tür şeylerin olmaması açısından çok iyi düşünüp hayvan bakımlarıyla ilgili bilgi sahibi olup daha sonra barınaktan hayvan sahiplenebilir ve hayvanınıza o şekilde bakabilirsiniz.

Adım Sevilay. Yaşım 30 evliyim ve 1 çocuk annesiyim. Kadınların faydalanması için elimden geldiğince yararlı makaleleri kadinlarinyeri.com sitesine açıyorum.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir