Hamilelik Boyunca Nelere Dikkat Edilmeli ?
  1. Anasayfa
  2. Sağlık

Hamilelik Boyunca Nelere Dikkat Edilmeli ?

0

Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir ?

Çocuğunuzun sağlığını korumanın anahtarı düzenli doğum öncesi bakımdır. Hamilelikte yapılmaması gerekenler en önemli şey bebeğinizin sağlığı ile alakalı periyodik kontrolleri önemsememektir. Hamile olduğunuzu düşünüyorsanız, ilk doğum öncesi randevunuzu planlamak için sağlık uzmanınızı arayın. Bununla birlikte, birçok sağlık hizmeti sağlayıcısı, bir sorun olmadıkça, hamileliğin 8 haftasından önce ilk ziyareti planlamayacaktır.

Hamilelik Boyunca Nelere Dikkat Edilmeli

Bu ilk ziyarette, sağlık uzmanınız muhtemelen bir hamilelik testi yapacak ve fizik muayeneye ve son adet tarihinize dayanarak kaç haftalık hamile olduğunuzu öğrenecektir. Bu bilgiyi aynı zamanda doğum tarihinizi tahmin etmek için de kullanacaktır (hamileliğinizde daha sonra yapılan bir Ultrason bu tarihi doğrulamaya yardımcı olacaktır).

Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir

Hamilelikte ay ay dikkat edilmesi gerekenler için sağlıklıysanız ve karmaşık risk faktörleri yoksa, çoğu sağlık hizmeti sağlayıcısı sizi görmek isteyecektir:

  • gebelik haftasına kadar her 4 haftada bir
  • 36 haftaya kadar 2 haftada bir
  • Teslimata kadar haftada bir
  • Hamileliğiniz boyunca, sağlık uzmanınız kilonuzu ve kan basıncınızı kontrol ederken aynı zamanda bebeğinizin büyümesini ve gelişimini kontrol edecektir (karnınızı hissetmek, ikinci trimesterde başlayan cenin kalp atışlarını dinlemek ve karnınızı ölçmek gibi şeyler yaparak) Hamileliğiniz süresince ayrıca kan, idrar ve rahim ağzı testleri ve muhtemelen en az bir ultrason dahil olmak üzere doğum öncesi testleriniz olacaktır. Hamileliğiniz sırasında size danışmanlık yapacak ve tedavi edecek bir sağlık hizmeti sağlayıcısı seçerken seçenekleriniz şunları içerir:
  • Yeni hamilelikte dikkat edilmesi gereken bir diğer husus kadın doğum uzmanları/jinekologlar (OB/GYN’ler olarak da bilinir): hamilelik ve doğumun yanı sıra kadın sağlığı bakımında uzmanlaşmış doktorlar tercih edilmelidir.
  • Aile hekimleri: her yaştan hastaya çeşitli hizmetler sunan doktorlar – bazı durumlarda buna doğum bakımı da dahildir
  • Sertifikalı hemşire-ebeler: doğum öncesi bakım, doğum ve doğum ve Komplike olmayan gebelikler için doğum sonrası bakım dahil olmak üzere kadınların sağlık ihtiyaçları konusunda uzmanlaşmış ileri düzey uygulama hemşireleri. Başka tür ebeler de vardır, ancak bu alanda sertifikalı, örgün eğitim almış birini aramalısınız.
  • Sağlıklıysanız ve hamileliğiniz ve doğumunuzla ilgili Komplikasyonları beklemek için hiçbir neden yoksa bunlardan herhangi biri iyi bir seçimdir. Ancak, beklenmedik bir sorun çıkması veya sezaryan gerekli olması durumunda, hemşire-ebelerin doğum için hazır bir doktor bulundurması gerekmektedir.

Adım Yeşim. 22 yaşındayım ve Üniversite son seneyi okumaktayım. Hayalim bilgisayar mühendisi olmak ve makale yazmayı da çok sevdiğimden dolayı boş zamanlarım da kadinlarinyeri.com sitesine makale yazmaktayım.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir