Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer, Diş Eti İltihabı Tedavi Yöntemleri
  1. Anasayfa
  2. Sağlık

Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer, Diş Eti İltihabı Tedavi Yöntemleri

0

Dişler biliyorsunuz ki bizim her şeyimiz hem sindirim hem de konuşmamız için en önemli olan organlardan birisidir. Güzel bir gülüşün olması için da bembeyaz dişlerin olması da bir o kadar önemli konudur. Tabi dişler sadece estetik anlamda değil aynı zaman da sağlık açısından da çok iyi durumda olması gerekmektedir.

Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer

Fakat bazı durumlarda hem diş hem de diş etlerinde meydana gelen sağlık sorunları yüzünden bu vücudumuz da problem çıkartabiliyor. Ağız içerisin de oluşan diş eti iltihabı birçok kişinin sorunları arasında yer almaktadır. Ağzınızın içerisin de oluşan diş eti iltihabına karşı bitkisel çözümler vardır fakat ciddi bir noktaya kadar gelindiyse o zaman antibiyotik ya da buna benzer tıbbi müdahaleler yapılması gerekebilir.

Diş Eti İltihabı Neden Olur?

Aslında bakarsanız diş etinin iltihap kapmasının birden fazla sebebi bulunmaktadır ama bunların en başında yetersiz beslenme gelmektedir. Birden fazla bakteriyel enfeksiyonlar sonucunda diş etlerinde iltihap oluşmaya başlar ve buna tıp alanında gingivitis adı verilir. Eğer oluşan diş eti iltihabı hafifse kendi kendine belli bir zaman sonra geçer ama büyükse o zaman 5 ya da 6 gün içerisin de iyileşme olmazsa o zaman diş hekimine gitmeniz gerekebilir.

Özellikle çocuklarda daha çok görülen diş eti iltihabı günümüzde çok yaygın ve sancılı bir süreç olmaktadır.

Diş eti iltihapları çoğunlukla;

  • sigara kullanımı
  • Şeker hastalığı
  • bazı ilaçların kullanımı
  • ağız içindeki kırık dolgular
  • dişlerdeki bozukluklar
  • genetik etkenler sebebiyle oluşur.

Diş Eti İltihabı Belirtileri

Eğer hafif bir şekilde diş eti iltihabı varsa o zaman hiç hissetmezseniz bile fakat şiddeti arttığı zaman bu yavaş yavaş belirmeye başlar.

Bu belirtiler;

  • Ağızda koku oluşması
  • Dişlerde hem kızarıklık hem de şişlik
  • Diş etinin çekilmesi
  • Dişlerde oluşan gevşeme ve sallanma
  • Hem sıcağa hem de soğuğa karşı hassasiyet
  • Diş fırçalaması yaptığınız zaman diş etlerinde kanama olması

Diş Eti İltihabı Nasıl Tedavi Edilir?

Diş eti iltihabında erken teşhis en önemli noktalardan birisidir. Eğer erken teşhis koyarsanız bunun önüne geçmeniz daha kolay olacaktır. Hekiminizin size önereceği tedaviler sayesinde ağız bakımı yaparak diş eti iltihabından kolayca kurtulmanız mümkündür. Diş hekimi ise size genel olarak plak , diş taşı ve tartar temizliği yaparak ağız içerisin de oluşan bakterileri ağızınızdan uzaklaştırır.

Gerekli olan şeyler yapıldıktan sonra rutin ağız bakımı yaparsınız ve antibiyotikte kullandığınız zaman diş eti iltihabını artık kontrol altına almış olursunuz.

OKURLARIMIZ BUNA DA BAKTI ;

Merhaba benim adım derya. 34 yaşındayım ve evliyim 2 çocuk annesiyim. Cilt bakımı ve örgü modellerine çok ilgim olduğundan dolayı en güzel makaleleri sizler için paylaşmaya özen gösteriyorum. Sinemaya gitmeyi ve bisiklet sürmeyi çok severim.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir