Çocuklarda Bipolar Bozukluk Nasıl Anlaşılır ?
  1. Anasayfa
  2. Sağlık

Çocuklarda Bipolar Bozukluk Nasıl Anlaşılır ?

0

Bipolar bozukluk, çocuğunuzun algılayamadığınız öfke nöbetlerinin altında da olabilir. İşte bu işaretleri çözmenize yardımcı olacak birkaç bilgi…

Çocuklarda Bipolar Bozukluk Nasıl Anlaşılır

Bipolar bozukluğu olan yetişkinlerin %65’i 18 yaşından önce belirtiler yaşamaya başlamıştır. Bu nedenle durum genellikle yetişkinlerle ilgili olsa da her yaştaki çocukta bipolar bozukluk olabilir. Çocuklukta bipolar başlangıç, olgunluğa kadar belirtileri deneyimlemeyen bireylerin aksine, ekstra aşırı hastalık seyri ile ilgilidir. Erken müdahale, işaretleri kontrol etmenin anahtarı olarak öne çıkıyor.

Bipolar bozukluğu olan bir yetişkinle tanınsa veya tanınsa bile, aynı belirtiler bir gençte görünmeyebilir. Ergenlerin manik dönemler boyunca neşeli olmaktan çok sinirli olma eğilimi vardır ve depresif dönemleri mutsuzluk dışında ekstra bedensel şikayetlere de işaret edebilir.

bipolar hastalığı

NE ZAMAN YARDIM ALMALISINIZ?

Bipolar bozukluğu olan çocuklar ve ergenler, aşırı olabilecek ve tipik öfke ve davranışlarından ciddi bir değişime işaret eden aşırı öfke ve davranış düzenlemelerinde uzmanlaşırlar. İşaretlerin ne zaman değerlendirmeyi ve muhtemelen prognozu garanti etmek için aşırı derecede yeterli olduğunu bilmek zahmetli olabilir, bu nedenle şu üç temel unsuru düşünün: işlevsellik, duygu ve ev.

Aşağıda, çocuğunuzun günlük yaşamı ve duyguları hakkında kendinize sormanız gereken bazı sorular listelenmiştir:

– Çocuğunuzun sakıncalı davranışlarının günlük rutinleri üzerinde bir etkisi var mı?

– Yaşına göre farklı çocuklarla oynuyor mu?

– Genellikle üniversiteye devam edebilecek durumda mı?

– Bebeğiniz gerçekten kendisinde bir sorun olduğunu mu hissediyor?

– Kendi yaşlarındaki farklı çocukların yaptığı düzenli eylemlerle baş ederken gerçekten bunalmış hissediyorlar mı?

– Bebeğiniz, farklı çocukların dikkate almadığı konulardan korkuyor mu?

– Bebeğinizin evde psikolojik hastalık geçmişi var mı?

Analizler, bipolar bozukluğu olan bir babaya veya anneye veya kardeşe sahip olmanın çocuğunuzun büyüme olasılığını artıracağını gösteriyor, ancak bu tehlike konusu hayati olabilir veya olmayabilir.

EN SIK GÖRÜLEN BELİRTİLER

Yukarıdaki sorulardan en az ikisine ’emin’ yanıtını verdiyseniz, bipolar bozukluğun belirli belirtileriyle ilgili olarak büyük olasılıkla sorguluyor olabilirsiniz. Uzmanlar, çocukluk ve ergenlik döneminde bipolar bozuklukta ortaya çıkabilecek kesin belirtiler konusunda hemfikir değildir, çünkü bunlar yetişkin belirtilerinden çok az farklıdır, ancak bu belirtilerden birkaçı şunları içerir:

– Ayrılık kaygısı,

– Öfke ve öfke nöbetleri,

– Belirgin sinirlilik

– muhalif davranış,

– Sık öfke nöbetleri

– Hiperaktivite,

– Aynı anda birçok görev veya eylemle ilgilenmek,

– Normale göre ekstra güç,

– Çok daha az uyuma isteği

– huzursuzluk,

– Aptallık, aptallık,

– Yarış fikirleri,

– Agresif davranış,

– Tehdit alma davranışları,

– Umutsuzluk hali,

– uyuşukluk,

– Düşük sığlık,

– Sabahları kalkma sorunu

– gece korkuları,

– Hızlı veya baskılı konuşma,

– Ölme ya da intihar düşünceleri.

TANI VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Bebeğinizin bipolar bozukluğu veya başka bir psikolojik sağlık sorunu olabileceğini düşünüyorsanız, doktorlarıyla görüşün. Tipik olarak melankoliyi veya DEHB’yi anımsatan farklı durumlar benzer gösterilere sahiptir; Bu nedenle, farklı olasılıkları dışlamak için çocuğunuzun öfkesi, uyku düzeni, güç derecesi, tarihi geçmişi ve davranışları hakkında potansiyel olarak çok fazla bilgi sunmanız gerekir.

Bipolar bozukluk, bireyin tüm yaşamı boyunca yönetilmelidir. Terapiler zaman içinde değişiklik gösterebilir. Çocuğunuzun terapi ekibi şunları önerebilir:

İlaç: Bir psikiyatrist, çocuğunuzun öfkesini dengelemek için ilaç yazabilir. Çocuğunuzun ilaçlarını izlemeniz ve rahatsız edici yan etkilere karşı dikkatli olmanız gerekir. Bipolar bozukluğu olan herkes için en iyi sonucu veren tek bir çare diye bir şey olmadığı için kesin çareyi ve kesin dozu keşfetmek biraz zaman alabilir.

Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir