Baş Dönmesine Hangi Bölüm Bakar ? Hangi Doktara Gidilir ?

Baş Dönmesine Hangi Bölüm Bakar ?
Baş dönmesi çocuktan gence gençten yaşlıya her dönemde yaşanabilen bir rahtsızlıktır . Birçok neden dolayı meydana gelebilir . Hem kendinizin hem de çevrenizin dönmesi sonucu oluşur . Baş dönmesi şikayetiyle birlikte mide bulantısı da yaşayabilirsiniz . Çok şiddetli olan durumlarda , baş dönmesiyle birlikte göğüs ağrısı, nefes darlığı ,bayılma , nöbet geçirme ,uyuşma , kafa karışıklığı ,işitme gibi problemleriniz varsa mutlaka doktora başvurmalısınız .
Baş dönmesinin pek çok nedeni vardır . Bunlar ;perifenik vertigo,damarsal nedenler , beyin tümörleri ,MS ve miyelin hastalıkları ,enfeksiyonlar , kullanılan ilaçlar , alkol kullanımı .travmalar ,diyabet , hipertansiyon, metabolik hastalıklar, psikolojik faktörlerdir .

Denge sistemindeki bozulmalardan kaynaklanan baş dönmesi, genelde iç kulaktaki yarım daire kanalları, göz, eklemler ve beyincik yüzünden meydana gelir. Eğer işitme kaybı ve kulakta çınlama varsa Kulak Burun Boğaz polikliniğine gidilmelidir .Beraberinde bulantı ve kusma da eşlik edebilir . Doktor tam olarak anlamak adına başınız tam olarak nasıl ve nereye doğru dönüyor? gibi çeşitli sorular soracaktır size .
Baş dönmesi için nöroloji polikliniğine gidilmelidir . Fakat bağlı olduğu sebepten dolayı doktorunuz sizi yönlendirebilir . Psikolojik bir sebepten dolayı baş dönmesi yaşıyorsanız psikiyatri kliniğine , baş dönmesiyle beraber kulakta çınlama , işite kaybı gibi sorunlar yaşıyorsanız KBB polikliniğine yönlendirilebilirsiniz .
Tedavi aşamasında gidilen bölüme göre değişiklik olacaktır. Çok basit bir sebepten dolayı da meydana gelmiş olabilir, çok büyük altta yatan bir nedenden dolayı da meydana gelmiş olabilir . Hatta tedaviye gerek kalmadan bile düzelebilir. Baş dönmesinin altında yatan sebep kalp krizi riski veya inme ise acil kan transfüzyonu, müdahale veya ameliyat gerekebilir.