40 Yaşından Sonra Hamile Kalmanın Avantajları Ve Dezavantajları
  1. Anasayfa
  2. Sağlık

40 Yaşından Sonra Hamile Kalmanın Avantajları Ve Dezavantajları

0

Günümüzde artık ileri ki yaşlarda olan kadınların birçoğu anne olmak istiyor ve bu sayı ise her geçen gün artmaya başlıyor. Kadınlar bazı durumlardan ötürü yani genç yaşlarda hayatını yaşamak istiyorlar veya kariyer yapmak ya da maddi imkansızlıklardan dolayı hamilelik planlarını erteliyorlar.

40 Yaşından Sonra Hamile Kalmanın Avantajları Ve Dezavantajları

Eğer hanımlar sizlerin de yaşları 40 veya 40’tan fazla ise anne olmak istiyorsanız o zaman hamile kalmanın hem avantajlarına hem de dezavantajları hakkında vereceğimiz bilgileri buradan okuyabilirsiniz.

40 Yaşından Sonra Hamile Kalmanın Avantajları

Daha Uzun Bir Ömre Sahip Olabilirsiniz

Evet hanımlar hiç yanlış okumadınız ilerleyen yaşlarda doğum yapan kadınların uzun yaşadıkları söylenmektedir. Hatta bu konu hakkında bir araştırma yapılmıştır ve 29 yaşında son çocuğunu doğran kadınların ile 95 yaşına kadar yaşama şansının yarı yarıya azaldığı gözlemlenmiştir. İleri ki yaşlarda doğum yapan kadınlar ise daha uzun yaşamaktadır.

Daha İyi Bir Belleğiniz Olabilir

İleri ki yaşlarda olan kadınlar menopoz’dan sonra daha iyi bir belleğe sahip olduğu araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Yani 35 yaşından sonraki bayanların iyi bir sözel belleği bulunmaktadır.

Çünkü vücuttaki artık tüm hormonlar hem düzenli hem de dengeli bir şekilde salgılanmaktadır.

Parasal Açıdan Daha İstikrarlısınızdır

Genç yaşta olan her kadın hem kariyer yapmak hem de daha fazla para kazanmak için çok çaba sarf eder. Fakat 40 yaşına gelindiği zaman bu işler artık tamamlanmış olur. Bu yüzden 20 yaşında olan birisine göre daha fazla para birikiminiz olur. Yani çok fazla para kazanmak veya kariyer yapmak için uzun saatler mesai harcamayacağınızdan dolayı bebeğinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz.

40 Yaşından Sonra Hamile Kalmanın Dezavantajları – Riskleri

Hamile Kalma Şansınız Azalır

Biliyorsunuz ki hamilelik testi yaptığınız zaman eğer tek bir çizgi varsa yani negatif hamile değilsiniz demektir. Fakat ilerleyen yaşlar da ise bunu görmeniz daha yüksek ihtimal oluyor. Çünkü kadınların yaşı ilerledikçe hamile kalma olasılıkları da ona göre ilerler.

Bir kadın 32 yaşından sonra doğurganlık özelliğini yavaş yavaş yitirmeye başlar. Ama tabi yine umutsuzluğa kapılmayın. Günümüzde teknoloji çok ilerlediğinden modern tıp olduğu için yine birçok yöntem sayesinde hamile kalabilirsiniz.

İleri Yaş Gebeliklerinde Düşük Riski Fazladır

İlerleyen yaşlar da kadınlar da gebe kalma konusunda düşük yapma ihtimali daha yüksek olmaktadır. Özellikle 45 yaş ve sonrasında düşük yapma ihtimaliniz yüzde 50 olmaktadır. Çünkü bu yaşlara geldiğiniz zaman uterus fonksiyonu azalır ve fetüs kaybı yaşanabilir.

Kemik Erimesi (Osteoporoz) Riski Yüksektir

İleri yaşa geldiğiniz zaman doğum yaparsanız yaşlandığınız zaman kemik erime riski daha fazla olmaktadır. Hatta bu konu hakkında da araştırmalar yapılmıştır ve 35 yaşından sonra doğum yapan kadınların ilerleyen yaşlar da kemik erimesi gibi hastalıklara yakalanma riskinin 2 kat daha fazla olduğu açıklanmıştır. Bu yüzden ileri ki yaşlar da eğer hamile kalırsanız o zaman mutlaka kalsiyum alımına dikkat ediniz.

Adım Dilay 20 yaşındayım ve üniversite okumaktayım. Boş zamanlarım da makale yazmayı çok seviyorum. Gezmeyi ve arkadaşlarımla beraber vakit geçirmeyi çok severim.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir