2023 Süt Parası (Emzirme Ödeneği) Ne Kadar ve Nasıl Alınır ?
  1. Anasayfa
  2. Güncel

2023 Süt Parası (Emzirme Ödeneği) Ne Kadar ve Nasıl Alınır ?

0

SGK, süt yardım hizmeti onunda ne kadar para olduğu sorusuna cevap vermek için 316 TL süt parası ödeneceğini duyurdu. Buna İş Kanununda “emzirme ödeneği” denir. Yalnızca çalışan annelere veya SSK’ya bağlı çalışmayan eşlere ve ancak o zaman kocaları SSK’da çalışıyorsa ödenir.

2023 süt parası ne kadar

Çalışan ebeveynler için “süt yardımı” sadece anneye ödenir. Bu nedenle, birçok anne ödenekten yararlanamayacak.  Ayrıca anne de çalışıyorsa babaya ek ödenek ödenmez. Ancak, her iki ebeveyn de çalışıyorsa, her ikisi de ödenek alır.

İçindekiler

SSK Sistemi Emzirme Ödeneği

Mevcut sistem sadece SSK’da çalışan anneler veya çalışmayan SSK çalışanlarının eşleri için geçerlidir. Bundan önce, bu kişilerin anne sütü için ödeme alma konusunda bir SGK ile yapacağı toplantıya katılmaları gerekmektedir.

Başka bir toplantı şekline gerek yoktur. SGK, hastane doğum kaydını işleme aldığında annenin PTT hesap bakiyesini otomatik olarak yatırır.

SGK Tarafından Karşılanan İmkânlar

SGK tarafından başvuru şartı kaldırılarak bu durum ortadan kaldırıldı. SGK tarafından sunulan ayrıcalıklı hizmetlerle kişiler en iyi standartlardan yararlanma olanaklarına sahip oluyorlar. SGK tarafından sağlanan hizmetlerin avantajlarla dolu olması kişileri memnun eden gelişmeler arasında ilk sırada yer alıyor.

Süt parası günümüzde ihtiyaç sahibi her haneye verilen annelik yardımları arasında birinci sırada yer alıyor. Dolayısıyla 2023 süt parası son derece önemli bir detaydır.

Merhaba benim adım derya. 34 yaşındayım ve evliyim 2 çocuk annesiyim. Cilt bakımı ve örgü modellerine çok ilgim olduğundan dolayı en güzel makaleleri sizler için paylaşmaya özen gösteriyorum. Sinemaya gitmeyi ve bisiklet sürmeyi çok severim.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir